Du som fyller 16 år kan söka tre veckors sommarjobb med samordning via Bodens kommun. Det ger dig chansen att tjäna egna pengar, samtidigt som du skaffar dig värdefull erfarenhet inför framtiden. För att kunna söka feriejobb via Bodens kommun måste du vara skriven i Bodens kommun. Bodens kommun kan inte garantera att du blir erbjuden ett sommarjobb men vi gör vårt absolut bästa för att alla som söker skall bli erbjuden arbete. Så fort placeringarna är klara sänder vi ut information om var och när du blir erbjuden plats. Det är viktigt att du svara på erbjudandet du får via mejl så fort du kan då annan person blir erbjuden platsen om du inte kan/vill anta platsen.

OBS Ansökningstiden har förlängts, vi stänger ansökan 17 april.

Du gör din ansökan här nedan:

Ansök här!

 

Här nedan hittar du en lathund på hur du söker sommarjobb:

Svenska
Engelska
Arabiska
Tigrinja
Dari

Tidsperiod

Bodens kommun kan erbjuda dig 3 veckor feriejobb under dessa perioder:

  • Period  1:    15 juni- 5 juli
  • Period 2:      6 juli- 26 juli
  • Period 3:    27 juli- 16 augusti

 

Den första perioden innehåller midsommarveckan och blir därför kortare än de övriga. Det innebär att du även får mindre lön eftersom du arbetat kortare tid.

Det är inte säkert att du kan få ett feriejobb enligt dina önskemål om arbete eller period för arbetet. Är du förhindrad att arbeta den period du blir erbjuden kan det vara svårt att byta då arbetsplatserna är begränsade men vi kan naturligtvis göra ett försök. Kontakta handläggare för feriejobb.

Arbetstid

Du arbetar 6-8 timmar per dag och har rätt till minst 30 minuters obetald lunch. Du får maximalt arbeta 120 timmar.

Arbetar du på en förening är arbetsdagen aldrig längre än 6 timmar/dag, 90 timmar totalt.

Ungdomar får inte arbeta mellan kl. 23.00 och kl. 06.00.

På din arbetsplats det finns en arbetsledare/handledare som ska se till att det finns arbetsuppgifter och finnas tillhands som stöd i ditt arbete under hela arbetsdagen och hela perioden. Handledaren skall också se till att du får nödvändig information om arbetet/arbetsplatsen så att du på bästa vis kan utföra ditt arbete.

Lön

Lönen för 2020 är:

  • Ungdom 16 år – 17 år – 56 kr/timme
  • Ungdom 18 år – 19 år – 61 kr/timme

I beloppet ingår semesterersättning.

Bodens kommun har Nordea som bank. För att du ska få din lön utbetalt direkt på ditt konto så måste du anmäla ditt kontonummer till Nordea. Det gör du enklast med hjälp av mobilt bank id. Klicka på länken nedan. Bodens kommuns arbetsgivarnummer är 200048.

klicka här. för att anmäla ditt konto på Nordea

Du kan även gå på Nordeas kontor i Luleå och anmäla ditt konto. Du kan även använda dig av den här blanketten kom då ihåg att dina föräldrar måste skriva under om du är omyndig.

Arbetsgivaren är alltid skyldig att dra skatt om inte annat har angetts.

Om du vet att du kommer att tjäna mer än 19 670 kr under hela året ska du kontakta kommunens personalkontor och meddela att de ska dra skatt på din ferielön. I annat fall förutsätts du tjäna under 19 670 kr vilket innebär att kommunen inte gör skatteavdrag görs på din lön.

Har du feriearbete hos privat företag kan du via skatteverket behöva hämta Intyg för utbetalning av lön utan skatteavdrag. Kontakta din arbetsgivare för mer information om vilka rutiner som gäller för löneutbetalning.

Lön betalas ut baserat på närvaro som har inrapporterats via arbetsledaren. Lön för feriearbete betalas normalt ut den 27:e månaden efter att feriearbete avslutats. Löneutbetalning hos privata arbetsgivare sker enligt företagets egna rutiner och kan därför ske annat datum.